Persbericht

Jinja, 22 april 2013

PERSBERICHT

“PAINTING THE CITY BRIGHT” EN IJSZWEMMEN OP DE EVENAAR

Afrikaanse kampioenschappen ijszwemen op de evenaar, duizenden mensen die in de hoofdstraat van Jinja (Oeganda) samen 66 huizen in vrolijke kleuren gaan schilderen en een estafette naar Europa met een oprechte boodschap vanuit één van Afrika’s zeven wonderen – de Nijl. “Dit zijn slechts enkele voorbeelden van evenementen die in mei 2013 zullen plaatsvinden in samenwerking met een internationaal vrijwilligersteam en You-Tube ster Big Steve From England”, Aldus de burgemeester van Jinja, Mohammed Baswari Kezaala Al-Hajji.

Het project “Painting The City Bright” gaat de wereld laten zien wat Oeganda – en de stad Jinja in het bijzonder – te bieden heeft: een prachtige bestemming voor toeristen, buitengewone mogelijkheden voor het internationale bedrijfsleven, een bloeiende cultuur, fascinerende natuur en nog veel meer. Een van de accenten ligt op de Nijl, de rivier die in februari van dit jaar tot een van Afrika’s zeven wonderen is benoemd. Door de stad letterlijk en figuurlijk kleur te geven wil “Painting The City Bright” inspireren, motiveren en stimuleren. Dit alles om mogelijkheden te creëren voor de inwoners van Jinja.

“Painting The City Bright”
Het belangrijkste evenement zal plaatsvinden op 17 en 18 mei. Op deze twee dagen zullen duizenden mensen zo’n 60 gebouwen in de hoofdstraat van Jinja in vrolijke kleuren gaan schilderen. Tijdens dit evenement zullen mannen, vrouwen, jongens en meisjes met z’n alle de straat op gaan om hun stad met de kwast op te vrolijken. Tijdens dit evenement wordt er ook carnaval gevierd met allerlei (internationale) artiesten.

Kampioenschappen ijszwemmen
Op 11 mei zal er geschiedenis worden geschreven, wanneer op de evenaar de eerste Afrikaanse kampioenschappen ijszwemmen zullen plaatsvinden. De kampioenschappen zullen zowel individueel als in estafettevorm plaatsvinden. De bewoners van Jinja zijn geïnspireerd geraakt door de Noord-Zweedse stad Skellefteå, waar de laatste twee jaar al kampioenschappen ijszwemmen zijn gehouden.

Om de polaire kou na te bootsen wordt voor dit evenement 50 ton ijs naar de evenaar gehaald. Dit zal een zeldzaam verschijnsel zijn. Tijdens de persconferentie voor dit evenement is al een voorproefje gehouden. Voor beeldmateriaal bekijk: HYPERLINK “http://www.paintingthecitybright.com” www.paintingthecitybright.com. Het belooft een groot spektakel te worden.

Estafette van Jinja naar Noord Zweden
Op 4 mei 2013 zal de president van Oeganda samen met de burgemeester van Jinja glazen flesjes in de vorm van Oegandese Nijlbaarsvissen en Nijlpaarden vullen met water uit de bronnen van de Nijl. Vervolgens zullen de flesjes worden vervoerd over de Nijl, aangrenzende wateren, de Middellandse zee en Europa. De eindbestemming is het Noord Zweedse Skellefteå. De flesjes zullen veertien tussenstops maken, waaronder ook in Nederland. Tijdens de reis zullen er verschillende culturele activiteiten plaatsvinden waarbij muziek en dans uit Jinja centraal staat. Naar verwachting zullen de flessen in 2014 hun einddoel bereiken.

Cameraploegen zullen het vrijwilligersteam onder leiding van Craig Dixon tijdens de evenementen volgen. Er zullen een aantal korte films opgenomen worden, die na afloop van het project wereldwijd vertoond zullen worden.

Alle medewerkers van Painting The City Bright werken op vrijwillige basis. Het project wordt grotendeels gefinancierd door (internationale) sponsors en donateurs. Wilt u ook een steentje bijdragen, neem dan contact op met onderstaande contactpersoon, of doe een donatie op: HYPERLINK “http://www.indiegogo.com/projects/uganda-painting-the-city-bright” http://www.indiegogo.com/projects/uganda-painting-the-city-bright

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Persvoorlichter Nederland:
Miriam Derksen, telefoon: 06 11 76 48 73
e-mail: miriam@bigstevefromengland.com

Aanvullende informatie en beeldmateriaal:
www.paintingthecitybright.com
www.facebook.com/Painting.The.City.Bright

Instagram
 
Facebook
Unable to fetch the feed
Error :
  • A feed could not be found at http://www.facebook.com/feeds/page.php?id=518315798193238&format=rss20. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

RSS Feed currently unavailable.